Broedvogels Applicatie
Belangrijk bericht: nieuw portaal!
Beste ABV-medewerker,

Dit is het oude invoerportaal voor het ABV-project. Sinds 14/02/2017 zijn we overgeschakeld naar een nieuw portaal op www.meetnetten.be. Waarnemingen voor het nieuwe veldwerkseizoen van 2017 moeten via dit nieuwe portaal ingegeven worden. Je kan het oude portaal nog even gebruiken om oude gegevens te raadplegen, maar binnenkort worden deze ook overgezet naar het nieuwe portaal.

Hoe aanmelden op het nieuwe portaal

Personen die reeds actief zijn voor andere projecten op meetnetten.be
  • Voor deze personen verandert er niets. Je kan gewoon inloggen op www.meetnetten.be. Het ABV project zal aan jouw projecten worden toegevoegd.
Personen die nog niet actief zijn op meetnetten.be
  • Ga naar www.meetnetten.be
  • Je account werd reeds overgezet naar het nieuwe portaal. Je moet dus niet opnieuw registreren!
  • Je gebruikersnaam blijft hetzelfde als op het oude ABV-portaal. Het volstaat om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Dat gaat als volgt:
  • Klik rechtsboven op de knop ‘aanmelden’:
  • Geef je e-mailadres op en klik op ‘nieuw wachtwoord aanvragen’ (dit moet het e-mailadres zijn dat je gebruikte voor het oude ABV portaal; je kan dat nadien uiteraard steeds wijzigen)
  • Er wordt een e-mail verzonden met daarin een link. Open deze link om je wachtwoord in te stellen.
  • Kijk aub je persoonlijke gegevens na als je de eerste keer inlogt


Als je geen e-mail ontvangt dan was het e-mailadres in het oude ABV-portaal mogelijk achterhaald, fout of ontbrak het gewoon in de oude databank. Neem dan contact op met hannes.ledegen@natuurpunt.be. Check zeker ook eerst je spam-folder alvorens contact op te nemen. Dergelijke e-mails geraken niet altijd door je spamfilter.

Vragen over het ABV-project?

Contacteer iwan.lewylle@natuurpunt.be of hannes.ledegen@natuurpunt.be
Beste medewerker, welkom op de on-line broedvogeldatabank!
Je kan hier gegevens invoeren en opvragen voor het Algemene en het Bijzondere broedvogelproject Vlaanderen (ABV en BBV). Bovendien zijn de soortenfiches van de Vlaamse broedvogelatlas nu ook raadpleegbaar op de site.

De gegevens zullen gebruikt worden voor het opstellen van monitoringrapporten voor de Vlaamse en Europese overheden. Dit project is een samenwerking tussen het INBO en Natuurpunt Studie.

Indien we beschikken over een recent emailadres van bestaande medewerkers aan een van beide projecten, krijgen zij automatisch een paswoord en login toegestuurd. Wie nog geen medewerker is kan zich hier registreren. Wie reeds waarnemer is maar geen login ontving kan deze gegevens alsnog verkrijgen door het INBO te contacteren.

Heb je nog vragen of suggesties, neem dan contact op met het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

Voor een optimale werking van de applicatie dienen popups niet geblokkeerd te zijn.

Download hier de ABV-handleiding
Download hier het ABV-veldformulier.
Om deze documenten te kunnen lezen, dient u te beschikken over het softwarepakket Adobe Reader. Dit kan u hier downloaden en installeren.

Recente artikels over het ABV-project vind je hier.
Inloggen
Vul hier uw registratiegegevens in
  • Gebruikersnaam vergeten? mail ons via broedvogels [at] inbo.be
  • Paswoord vergeten? Opvragen